Přístup k informacím kdekoliv a kdykoliv: Výhody Mobilního servisu

Přístup k informacím kdekoliv a kdykoliv: Výhody Mobilního servisu

Digitální technologie zásadně mění způsob, jakým fungují i servisní firmy. Mobilní servisní aplikace umožňují technikům v terénu přístup k informacím kdykoliv a kdekoliv, čímž zvyšují efektivitu své práce a zlepšují zákaznický servis. Zjistěte, hlavní výhody mobilního servisu a jeho podporu prostřednictvím ERP systému Vario.

Co je mobilní servis a proč je důležitý?

Mobilní servis představuje nástroj pro servisní firmy, který zajišťuje přístup k informacím a datům v reálném čase, přímo z terénu. Umožňuje technikům snadno přistupovat k potřebným údajům o:

  • zákaznících,
  • servisovaných zařízeních a
  • historii údržby apod.

To výrazně zefektivňuje jejich práci a minimalizuje potřebu zpětné komunikace s centrálou.

TIP: Znáte 7 největších výzev servisních firem a netrápí náhodou i vaši firmu?

Mobilní servis je důležitý zejména proto, že eliminuje tradiční závislost na papírové dokumentaci a zdlouhavých administrativních procesech. Místo toho technici mají vše potřebné po ruce, přímo na svém chytrém telefonu nebo tabletu, což nejen urychluje samotný servisní zásah, ale také zajišťuje, že všechny informace jsou okamžitě dostupné jak pro technika v terénu, tak pro dispečera v kanceláři. Tento přístup nejen zvyšuje produktivitu, ale také výrazně zlepšuje celkovou kvalitu služeb poskytovaných zákazníkům.

3 základní způsoby, jak ERP systém Vario podporuje mobilní servis

ERP systém Vario je komplexní informační systém, který integruje všechny důležité procesy servisních firem do jednoho uceleného řešení. Nabízí vyšší efektivitu, lepší koordinaci a výrazné usnadnění každodenních úkolů.

1. Přístup k informacím v reálném čase

Mobilní servis od Varia je perfektní pro techniky pracující v terénu. Poskytuje okamžitý přístup ke klíčovým informacím, jako jsou údaje o zákaznících, technických zařízeních, plánovaných údržbách a historii předchozích zásahů.

Tato data jsou přehledně uspořádána v intuitivním rozhraní, které je snadno ovladatelné na mobilních zařízeních. Díky tomu mohou technici rychle reagovat a efektivněji vykonávat své úkoly.

2. Okamžitý záznam servisních úkonů

Jednou z hlavních výhod mobilního servisu s Variem je možnost okamžitého záznamu provedených servisních zásahů. Technici mohou na místě zadat všechny relevantní informace, které se automaticky synchronizují s centrálním systémem.

To znamená, že dispečer a ostatní členové týmu mají vždy aktuální přehled o stavu zakázky, což zlepšuje interní komunikaci a umožňuje rychlou reakci na nové požadavky.

3. Lepší řízení zdrojů a zvýšení spokojenosti zákazníků

ERP systém Vario tak poskytuje servisním firmám nástroje pro optimalizaci řízení zdrojů, automatizaci procesů a zlepšení zákaznického servisu. Díky mobilnímu servisu s Variem mohou firmy nejen zefektivnit své operace, ale také zvýšit spokojenost svých zákazníků, což je klíčové pro udržení konkurenceschopnosti na trhu.

Aplikace Mobilní servis od Varia

Aplikace Mobilní servis není izolovaným nástrojem, ale důležitou součástí modulu Servis od Varia a je navržena tak, aby technikům v terénu poskytla okamžitý přístup k důležitým informacím na chytrém telefonu či tabletu.

10 výhod Mobilního servisu pro techniky v terénu

  1. Přístup k informacím v reálném čase: Okamžité získání údajů o zákazníkovi, zařízení a historii servisních zásahů.
  2. Zjednodušení práce: Nahrazení papírových formulářů digitálními záznamy, čímž se eliminuje nutnost papírování.
  3. Rychlá synchronizace dat: Automatická synchronizace s ERP systémem Vario, což zajišťuje aktuální informace pro celý tým.
  4. Efektivnější komunikace s dispečinkem: Lepší koordinace a rychlejší reakce na nové požadavky.
  5. Snížení chybovosti: Eliminace chyb způsobených nedostatkem informací nebo ztrátou dokumentů.
  6. Zlepšení zákaznického servisu: Rychlejší a přesnější zásahy vedou k vyšší spokojenosti zákazníků.
  7. Flexibilita: Možnost pracovat z jakéhokoliv místa bez potřeby vracet se do kanceláře.
  8. Okamžité aktualizace: Možnost okamžitě zapsat a odeslat informace o provedeném zásahu přímo z terénu.
  9. Sledování historie zásahů: Přehled o všech předchozích úkonech na zařízení, což zjednodušuje plánování dalších servisů.
  10. Lepší plánování údržby: Přístup k plánovaným údržbám a servisním zásahům přímo z mobilní aplikace.

Mobilní servis jako součást širší digitalizace

Mobilní technologie hrají klíčovou roli v současné digitální transformaci, a to nejen v oblasti servisních operací. S neustále rostoucí potřebou okamžitého přístupu k informacím a efektivního řízení zdrojů se mobilní servis stává nezbytným nástrojem pro moderní servisní firmy.

Všichni nosíme v kapse mobilní telefon, na kterém provádíme stále více úkonů – od čtení a psaní e-mailů, přes komunikaci s kolegy a přáteli, až po správu sociálních sítí. Je tedy logické, že naši zákazníci také očekávají i přístup ke svým ERP systémům z mobilu.

Jiří Dvořák také upozorňuje, že v budoucnu budou tyto technologie ještě více integrované s dalšími digitálními systémy, jako jsou cloudová řešení, která umožní flexibilní přístup k datům odkudkoli:

Tento trend výrazně ovlivňuje vývoj a přijetí právě cloudových ERP systémů, které umožňují přístup k datům odkudkoli a kdykoli, což zvyšuje flexibilitu a efektivitu práce. Často se setkáváme s názorem, že počítač je nezbytný a mobilní přístup není potřeba. Nicméně, když zákazníkům umožníme vyzkoušet si mobilní přístup, začnou jej často používat pravidelně. Existují situace, kdy zkrátka data potřebujete okamžitě a nemáte čas sednout si k počítači.

TIP: Přečtěte si celý rozhovor, kde Jiří rozebírá cloudovou verzi ERP systému Vario – Vario Online.

Využijte Mobilní servis od Varia

Díky rychlejším a efektivnějším procesům budou moct technici v terénu lépe plnit své úkoly, což povede ke zvýšení produktivity vás a spokojenosti zákazníků. Mobilní servis rovněž snižuje náklady spojené s administrativními úkony a papírováním, čímž zvyšuje celkovou efektivitu firmy. V dnešní digitální době je klíčové držet krok s technologiemi, které umožňují lepší správu servisních operací a zajišťují, že firma zůstane konkurenceschopná na trhu.

Pokud chcete zefektivnit své servisní operace a poskytovat zákazníkům lepší služby, vyzkoušejte zdarma demo verzi ERP systému Vario nebo nás kontaktujte pro konzultaci, jak by mohl Mobilní servis pomoci i vaší firmě.

BEZPLATNÁ KONZULTACE