Novinky v zářijové aktualizaci Varia

Novinky v zářijové aktualizaci Varia

Představujeme zářijovou aktualizaci Varia. Těšit se můžete na drobnější změny v číselných řadách, úpravy doplňku IPSV a změny v tiskových formulářích.

Více o procesu aktualizace

Číselné řady pro doklady vs. kontrola číselných řad

V článku nápovědy Přidání a nastavení knihy jsme upravili popis pole Číslo tak, aby odpovídal aktuální funkcionalitě. Původní nastavení číselné řady Číslo=00 totiž docházelo k chybě funkce Kontrola číselných řad. Nyní je řada nastavena na Číslo=000. Text nápovědy pak nově doporučuje používat masku s nejméně třemi místy.

Souhrn změn v nové verzi

MZDY: Změny v tiskovém formuláři Zdravotní pojištění – celkem

Tiskový formulář Zdravotní pojištění – celkem bylo upraveno pro tisk podkladů pro potřeby kontroly ze strany konkrétní zdravotní pojišťovny. Jako výchozí rozvržení je nově používáno Po ZP a období, tj. členění po zdrav. pojišťovnách a pracovních poměrech. Původní členění jsou zachována a lze je vybrat z dialogu Tisk v nabídce Možnosti.

MZDY: Úpravy doplňku ISPV

Doplněk ISPV – informační systém o průměrném výdělku byl upraven v souladu se Změnami v ISPV pro rok 2024. Nyní jej můžete použít i pro export údajů pro Pololetní šetření o průměrném výdělku, tj. i s pololetní frekvencí. Výsledný XML soubor se vytváří v nové struktuře bez souhrnných údajů za ekonomický subjekt, kvůli čemuž je v úvodním dialogu skryta karta Organizace. Kromě frekvence odesílání se ale pro uživatele ISPV nic nemění.

Souhrn změn v modulu Mzdy